Pusara Ammar Selepas 36 Hari Pemergiannya

by Super Admin on 10 December, 2013

Pusara Ammar Selepas 36 Hari Pemergiannya

Pusara Ammar Selepas 36 Hari Pemergiannya - HARI ini melalui akaun seorang pengguna Twitter, dia berkongsi gambar ibu bapa pemuda Ahmad Ammar Ahmad Azam menziarahi pusara anaknya itu yang meninggal dunia 36 hari yang lepas.

Ahmad Ammar meninggal dunia dilanggar ambulans pada 2 November lepas ketika melintas jalan.

Allahyarham juga menjadi orang Malaysia pertama dikebumikan di Tanah Perkuburan Eyub Sultan yang menghadap Laut Golden Horn.

Tanah perkuburan itu juga menjadi saksi tempat bersemadinya lebih 60 jasad para sahabat Nabi Muhammad S.A.W, para auliya’, panglima Uthmaniyyah dan orang-orang kenamaan di sana.

Jasad sahabat Rasulullah Saidina Abu Ayub Al-Ansari turut disemadikan di situ.

Dalam gambar di Twitter itu, kelihatan ayah Ammar Ahmad Azam Abdul Rahman yang juga bekas Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) bersama ibu Ammar Nur Azlina Abdul Aziz berdiri di sebelah pusara anaknya itu yang dihiasi bungaan mekar.

Penulis hari ini turut berkongsi sebuah video petikan dari program Mimbar Pencetus Ummah terbitan Astro apabila menjemput Ahmad Azam dan Nur Azlina berbicara bersama penonton mengenai anaknya seorang pemuda kesayangan umat Islam Ahmad Ammar.

Sama-sama lah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada roh Ahmad Ammar dan semoga beliau ditempatkan dalam kalangan hamba-hamba Allah yang soleh dan dijanjikan syurga olehNya kelak. – Webberita | Terkini via MyNewsHub

comments

{ 2 comments… read them below or add one }

rj25 December 11, 2013 at 1:45 PM

al fatihah…semoga ditempatkan di kalangan orang yang beriman
tabahnya ibu dan bapa menerima kehilangan ini walaupun hanya seorang sahaja anak lelaki

Reply

rj25 December 11, 2013 at 1:51 PM

tabah sungguh hati ibu n ayah walaupun kehilangan satu-satunya putera harapan, semoga rohnya dicucuri rahmat….

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: